Oproep: zorger laat je horen!

Zorg jij voor een naaste? Veel mensen zien dit als heel vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld de zorg voor je partner bij langdurige ziekte, voor een ouder die niet meer zonder hulp in huis kan, of voor je kind met een chronische aandoening. Mensen die dergelijke zorg geven, realiseren zich soms niet dat ze mantelzorger zijn. Maar in zulke zorgsituaties is dat wel het geval. Of de naaste nou een partner, ouder, zusje, oom, vriend of buurtgenoot is.

Mantelzorgknooppunt Rhenen wil weten: hoe gaat het met je? Loopt bij jou de zorg op rolletjes of sta je voor uitdagingen? Kunnen we je ergens bij ondersteunen?

Wat biedt Mantelzorgknooppunt

Wij zijn voor jou: een luisterend oor, sparringpartner, bron van informatie en ondersteuning. Wanneer je je bij ons inschrijft, ontvang je ook uitnodigingen voor (gratis) workshops en valt 3x per jaar het magazine Mantelkracht op de deurmat. Daarnaast ontvang je aan het einde van het jaar een mantelzorgwaardering.

Mantelzorgen doe je uit liefde

“Een mantelzorgster zei me dat haar zus zich niet wil inschrijven bij het knooppunt, omdat ze het zo vanzelfsprekend vind om de zorg voor hun moeder te doen. Daar hoeft ze geen waardering voor”, zegt Elle van het Mantelzorgknooppunt. “Dat horen we vaker. Mantelzorg doe je uit liefde, daar hoeft niets tegenover te staan. Maar of je het nou als vanzelfsprekend doet of niet: jij als zorger mag er ook zijn! Daarom toch de kleine blijk van waardering voor het immens waardevolle werk wat mantelzorgers doen. En je inschrijven bij het knooppunt betekent niet dat je het voor de waardering doet, want het knooppunt biedt dus veel meer.”

 Oproep: schrijf je in!

Dit kan bij Elle Joosten, 06 19426967 of mantelzorg@rhenen.nl. Zelf geen mantelzorger maar ken je een niet-ingeschreven mantelzorger? Bel/app/mail Elle: we sturen je graag een kleine attentie om aan diegene te geven!