Ple(x)ziertours: Een zomers reisbureau voor ouderen in de gemeente Buren

De coronacrisis betekende voor sommige ouderen noodgedwongen veel thuisblijven en weinig contact met anderen. Toen professionals in het ouderenwerk in de gemeente Buren dit vaststelden, ontstond het idee om een zomeractiviteit voor ouderen te organiseren waarbij men elkaar gezellig zou kunnen ontmoeten en om zo mensen een hart onder de riem te steken.

UPDATE 23 juli: Helaas hebben we door corona toch moeten besluiten om Ple(x)ziertours uit te stellen tot minder onzekere tijden. Veiligheid staat voorop!

Welzijn Rivierstroom heeft daarom in samenwerking met de GGD, het Geriatrisch Netwerk Buren en de gemeente een bijzonder reisbureau voor ouderen opgericht: Ple(x)ziertours. Met de x van plexiglas als symbool voor veiligheid, maar met de nadruk op plezier worden in de laatste twee weken van augustus in 10 Burense dorpen door Ple(x)ziertours leuke ontmoetingsactiviteiten georganiseerd voor ouderen. In ieder deelnemend dorpen richten we in de open lucht een ontmoetingsplek in waar een gezellige coronaveilige ontmoeting met een omlijstend programma plaatsvindt.

Ieder dorp heeft zijn eigen verrassende programma. Deelnemers krijgen een leuk cadeautje plus een infopakket met praktische tips. Wil je in deze tijd in jouw dorp iets extra’s doen voor ouderen, laat het ons dan weten. Dit zomerse reisbureau zoekt vrijwilligers en lokale organisaties met enthousiasme en ideeën die mee willen werken aan deze waardering voor ouderen in het eigen dorp.

Heb je belangstelling als vrijwilliger, lokaal talent of bewonersinitiatief? Ken je iemand in jouw dorp die hier zeker aan deel zou moeten nemen: reageer snel want Op = Op

Mail naar marienvanschijndel@welzijnrivierstroom.nl