Steuntje in de rug in Ochten tijdens corona

Huis van Ochten, Dorpshuis Ochten en Welzijn Rivierstroom startten dit voorjaar een actie om mensen die thuis zitten een steuntje in de rug te geven. Door het regelmatig bezorgen van attenties bij mensen thuis.

“Nu de activiteiten stil liggen, laten we de mensen op deze manier weten dat we er voor ze zijn”, aldus vrijwilligers Marije en Sonja. Rina bedacht een oplossing voor het coronaproof bezorgen via een badmintonracket.

Dit voorjaar deelden vrijwilligers kopjes zelfgemaakte soep uit. In juni was er een stekjesactie. In juli brachten vrijwilligers een uitnodiging voor de zomer koffie-inloop. Helaas was dit van korte duur en zitten veel mensen alweer lange tijd alleen thuis. Deze week brachten de vrijwilligers 151 kerstattenties langs.

De actie is een lokale samenwerking van Dorpshuis Ochten, Huis van Ochten, SWAN Welzijn, Welgaard, Wereldkeuken Ochten en Welzijn Rivierstroom. Dit sluit aan bij Samen is leuker, de coalitie tegen eenzaamheid in Neder-Betuwe.

Meer informatie? Mail anneliekesteenbergen@welzijnrivierstroom.nl of bel Welzijn Rivierstroom 0344 602337 www.welzijnrivierstroom.nl

151 Kerstattenties in Ochten