Training: Ervaren, herkennen en communiceren met mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB)

Als vrijwilligers thuisadministratie kom je met veel verschillende mensen in contact. Soms moet je leren om met bepaald gedrag of een beperking om te gaan.

Om deze reden biedt Welzijn Rivierstroom de training ‘ Ervaren, herkennen en communiceren met mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB)’  aan. Deze training bestaat uit twee modules van een dagdeel voor elke deelnemer.  De training wordt verzorgt door Stichting MEE>

Wanneer je interesse hebt, neem je deel aan beide modules en kun je aanmelden via info@welzijnrivierstroom.nl

Meer informatie over de modules

MODULE 1: ERVAAR LVB

Tijdens de training Ervaar LVB ervaar je zelf waar iemand met een licht verstandelijke beperking tegenaan loopt in het dagelijks leven.

Na een korte inleiding met wat theorie over licht verstandelijke beperking, ga je als deelnemer aan de slag in een circuit met verschillende oefeningen. Vervolgens worden in de nabespreking de ervaringen besproken en de koppeling naar het dagelijks werk van de deelnemers.

Als het mogelijk is, is er ook een ervaringsdeskundige met een LVB aanwezig tijdens de training.

 

Praktische informatie module 1:

Datum: dinsdag 5 april 2022

Duur: 9.30 tot 12.30 uur

Locatie: Welzijn Rivierstroom, Voorstraat 8 Lienden

Aantal deelnemers: maximaal 14

 

 

 

MODULE 2: LVB & COMMUNICATIE

Tijdens deze training leer je hoe je herkent dat iemand een licht verstandelijke beperking heeft en wat de kenmerken zijn.

Maar als je dit weet, ben je er nog niet: dat de persoon met een licht verstandelijke beperking jou niet begrijpt ligt niet aan hem/haar, maar is een gevolg van zijn/haar beperking! Dat betekent dat jij je als professional of vrijwilliger zult moeten aanpassen. Je wordt je tijdens de training bewust van hoe je jouw eigen communicatie en gedrag zo goed mogelijk kunt aanpassen en afstemmen, zodat er minder miscommunicatie ontstaat.

 

 

Praktische informatie module 2:

Datum: dinsdag 19  april 2022

Duur:  9.00 tot 13.00 uur

Locatie: Welzijn Rivierstroom, Voorstraat 8 Lienden

Aantal deelnemers: maximaal 14

We gaan ervan uit dat deze training in twee fysieke bijeenkomsten plaats vindt. Mochten de corona maatregelingen aangescherpt worden, dan kunnen beide modules ook prima online gevolgd worden.  Geef je snel op, want we willen graag dat het maximale aantal deelnemers deze training kan volgen. We zullen ook sociaal werkers en mensen uit ons netwerk benaderen, maar vrijwilligers van Welzijn Rivierstroom hebben voorrang. Dus liever vandaag een mailtje, dan morgen. Alvast bedankt!