Training ‘Goed omgaan met dementie’

Kenmerkend voor dementie is dat het gedrag van uw naaste verandert. Achterdocht, onzekerheid, agressie, lusteloosheid, onrust, of juist ‘mooi weer spelen’ en net doen of er niets aan de hand is. Het kan allemaal voorkomen. Hoe gaat u hier mee om?  

Op maandagavond 13 maart gaan twee ervaren trainers van Samen Dementievriendelijk hier op in. De training wordt gehouden in de Westpoort, Veerweg 1, Rhenen. Inloop is vanaf 18.45, het programma begint om 19.00 en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Over de training
In de training leert u hoe u goed om kunt gaan met mensen met dementie. De trainers geven uitleg over dementie en hoe u dementie kunt herkennen. Vervolgens wordt geoefend met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. De trainers vertellen ook hoe u het geleerde in de praktijk kunt toepassen en ze geven tips.

Stel uw vragen
Heeft u vragen over bepaald gedrag? Of wilt u tips over hoe u met zaken waar u tegenaan loopt om kunt gaan? Stel ze tijdens de training! Er is volop ruimte voor vragen.

Kosten
De training is gratis voor inwoners van gemeente Rhenen en vrijwilligers die met dementerenden werken. Zorgprofessionals zijn ook welkom; zij betalen €15 (medewerker non-commerciële organisatie) of €25 (medewerker commerciële organisatie) per persoon.

Aanmelden
Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem contact op met Elle Joosten via mantelzorg@rhenen.nl of 06 19 42 69 67.