Training “Zorgen voor een naaste met dementie”

Mensen die zorgen voor een naaste met dementie behoren tot de zwaarst belaste mantelzorgers. Dat blijkt uit diverse onderzoeken. Op maandag 11 februari start de training ‘Zorgen voor een naaste met dementie’.

Een aanzienlijk deel van deze mantelzorgers (90%) is overbelast is of loopt een groot risico om overbelast te raken. Dat komt omdat zorgen voor een naaste met dementie veel emoties met zich mee brengt. Misschien reageert degene met dementie niet altijd vriendelijk of zelfs agressief. Dit is soms moeilijk. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgers leren omgaan met hun naaste met dementie en het veranderende gedrag van hun partner of ouder. Daardoor vermindert het risico op overbelasting en krijgt de mantelzorger meer grip op de situatie. 

In vijf bijeenkomsten op de maandagavonden van 19.30 tot 22.00 uur zal psychosociaal therapeut, Desirée Helmond,  belangrijke aspecten rond het zorgen voor een naaste met dementie behandelen. Zij geeft tips hoe om te gaan met bepaald gedrag. Ook is er gelegenheid ervaringen met andere mantelzorgers te delen. Per persoon met dementie kunnen maximaal twee naasten deelnemen aan de training.

In de bijeenkomsten gaat de trainer in op de werking van het geheugen van mensen met dementie, de eerste verschijnselen en de verschillende vormen van dementie, anders te kijken naar een naaste met dementie en wordt er aandacht besteed aan de vragen van de mantelzorger.

Voor informatie en aanmelding: Mantelzorgsteunpunt Neder-Betuwe of  Buren tel: 0344 602337.
Voor de gehele training wordt een eigen bijdrage van € 25,- per persoon gevraagd.

Data:
– maandagavond 11 en 25 februari
– maandagavond 11 en 25 maart
– maandagavond  8 april

Tijd: 19.30 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Locatie: Tearoom van de Vier Gravinnen 2, 4001 RZ Tiel
Aanmeld is mogelijk 30 januari 2019
Organisatie: Welzijn Rivierstroom en Mozaïek Matchpoint
Meedenken: Heeft u geen vervoer of is het lastig om thuis weg te kunnen? Laat dat gerust weten, wij denken met u mee om een oplossing te vinden!

Geen velden gevonden.