Verhaal over Zorgverleners over de vloer!

Mijn partner heeft een dwarslaesie na een ongeluk. Hij heeft hulp nodig bij wassen en aan/uit kleden. ’Avonds help ik hem zelf en in de ochtend komt de thuiszorg hiervoor. Ik vind de aanwezigheid van zorgverleners een enorme inbreuk op onze privacy. Vroeger vond ik het heerlijk om op mijn vrije dag rustig wakker te worden in bed met een kopje koffie. Maar nu moet ik uit bed voordat de thuiszorg komt.

De aanwezigheid van zorgverleners kan een grote impact hebben op uw ‘thuisgevoel’. U moet u aanpassen aan de tijd waarop de thuiszorg langs komt. En dit kan (door werkdruk) ook nog eens regelmatig anders zijn dan afgesproken. U voelt je minder vrij in uw eigen huis. Uw vrije morgen was een belangrijk rustmomentje voor u.

Tip: Herkent u deze situatie, in wat voor vorm dan ook, probeer dan een manier te zoeken om weer zo’n momentje voor uzelf in te bouwen. U kunt misschien een logeerkamer inrichten waar u gaat slapen op uw vrije dag. Hier kunt u dan uitslapen en genieten van die kop koffie op bed. Of plan samen met uw partner een uitslaap dag in, vraag de thuiszorg of zij die dag later kunnen komen of help uw partner (als dat mogelijk is) zelf uit bed die ochtend. Vindt u het fijn als de mantelzorgconsulent met u meedenkt in uw situatie? Neem contact met ons op. Onze contactgegevens staan onder aan de nieuwsbrief.