Voor mantelzorgers: workshop weerbaarheid

Mantelzorgknooppunt Rhenen organiseert op maandagavond 23 mei van 19.30 tot 21.00 een workshop weerbaarheid. Om 19.00 staat de koffie en thee al klaar in de Buurtgarage, Valleiweg 16, Rhenen. Alle mantelzorgers uit gemeentes Rhenen, Neder-Betuwe en Buren zijn van harte welkom om deel te nemen!

Inhoud workshop
Voor sommige mantelzorgers is de zorg zo intensief, dat zij vrijwel geheel gericht zijn op de ander. Zorg voor zichzelf schiet er dan soms bij in. Zij staan soms niet meer stil bij hun eigen behoeften en grenzen. Deze workshop weerbaarheid (ook wel assertiviteit), gaat over hoe u als mantelzorger hiermee om kunt gaan. We gaan aan de slag met uzelf en elkaar versterken in bewustzijn en vermogen om uw grenzen te ervaren en aan te geven. Hoe komt u op voor wat u nodig heeft, zelfs als u denkt dat het helemaal niet kan? Hoe geeft u uw grenzen aan op een manier die de ander kan accepteren? In deze workshop krijgt u informatie en inspiratie over weerbaarheid en tips om bewustwording over de eigen weerbaarheid te vergroten.

Workshop onder leiding van
Hester Macrander (Arnhem) is gecertificeerd trainer in de Verbindende Communicatie. Zij zorgt daarnaast mede voor haar 94-jarige moeder, die nog zelfstandig woont.

Opgave verplicht
U kunt zich t/m vrijdag 20 mei opgeven door te bellen of appen naar Elle Joosten via 06 19 42 69 67 of te mailen naar mantelzorg@rhenen.nl. De workshop is gratis voor mantelzorgers die ingeschreven staan bij Mantelzorgknooppunt Rhenen, Neder-Betuwe of Buren.

Datum:                maandag 23 mei
Tijdstip:               19.30 – 21.00 uur, met inloop vanaf 19.00
Locatie:                de Buurtgarage, Valleiweg 16, Rhenen
Kosten:                gratis voor mantelzorgers die ingeschreven staan bij Mantelzorgknooppunt Rhenen, Buren en Neder-Betuwe