Voorkom burenruzie en maak gebruik van onze buurtbemiddelaar

Albert Lamberts is buurtbemiddelaar bij Buurtbemiddeling Rhenen. In Rhenen is Albert een bekend gezicht. Als gepensioneerd politieman is hij nog steeds erg betrokken bij de samenleving. Hij doet verschillend vrijwilligerswerk zoals zwerfafval oprapen. Omdat hij als politieagent ook wel eens te maken had met burenruzie weet hij hier goed mee om te gaan en is hij ook buurtbemiddelaar.

‘Het leuke aan buurtbemiddeling is dat je met elkaar naar een oplossing zoekt. Een goede relatie met de buren is belangrijk want je hebt dagelijks met elkaar te maken. Ik vind het dan ook heel fijn als het mij lukt om samen naar een oplossing te zoeken die voor alle partijen acceptabel is. Buurtbemiddeling is voor mij belangrijk omdat ik de ver-ikking zie toenemen. Mensen stellen steeds vaker hun eigen belang voorop. En bij een conflict is het juist heel belangrijk om ook te kijken naar je eigen gedrag: ‘Wat is mijn aandeel in het conflict en kan ik daar iets aan veranderen?’. Om tot een oplossing te komen is het belangrijk open te staan en te luisteren zodat je je kunt inleven in wat de ander ervaart.

Leren van elkaar
Vanuit Welzijn Rivierstroom worden er evaluaties en intervisies georganiseerd. Er wordt besproken wat lastig was en hoe het de volgende keer beter kan. Ook zijn er trainingen en cursussen die nuttig zijn.

Albert’s tip
Heb je een conflict met je buren waarvan je denkt dat je er zelf niet uitkomt? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de buurt coördinator. Je kunt dan bijvoorbeeld overleggen over hoe je de buren het best kan benaderen. Voorkom dat je er te lang mee blijft zitten, want dan wordt het alleen maar moeilijker om tot een oplossing te komen. Na een gesprek met de buurtcoördinator kun je altijd nog beslissen of je de buren zelf benadert of gelijk hulp inschakelt.

Contact
In contact komen met jouw buurtcoördinator? Mail of bel met Welzijn Rivierstroom via info@welzijnrivierstroom.nl of bel 0344 602337.