Vrijwilligerswerk: ook voor jongeren voldoende te doen

‘Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden, dus er is écht voor iedereen wel wat!’

Richard Verwoert is als jongere bijzonder actief in verschillende vrijwilligersfuncties. De meeste mensen kennen hem waarschijnlijk van de Jongerenraad Neder-Betuwe of van de SGP-Jongeren Oost-Betuwe. Sinds kort is hij ook actief als bestuurslid bij Welzijn Rivierstroom.

Richard zit niet stil. Hij doet vrijwilligerswerk omdat hij het belangrijk vindt om iets te betekenen voor de maatschappij. Maar vooral ook om iets te leren, nieuwe mensen te leren kennen en samen iets te bereiken.

‘Het levert mij veel sociale contacten op en we bereiken concrete dingen waar anderen ook wat aan hebben. Dat is voor mij een goede motivatie. Daarnaast leer je ook interessante zaken voor in je werk of studie.’

Gemiddeld is Richard een paar avonden per week bezig met zijn vrijwilligerswerk. Soms wat meer, soms wat minder. Echt iemand die veel vrije tijd in vrijwilligerswerk steekt. Als er iets niet goed gaat baalt hij weleens. ‘Maar dan kijk ik wat er wel goed is gegaan en dan zie ik het positieve weer in’. Hij weet dat als hij vastloopt of vragen heeft over PR, werving, veiligheid, etc. dat hij bij de medewerkers van Welzijn Rivierstroom terecht kan.

‘Vooral kijken naar wat er beter kan en of we er nog wat aan kunnen doen.’

Richard wil het liefst altijd vrijwilligerswerk blijven doen. En hij hoopt dat mensen, en vooral jongeren, zich aanmelden om wat te betekenen voor een ander of voor de maatschappij als geheel.

‘Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden, dus er is écht voor iedereen wel wat.’

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen, maar weet je niet precies wat bij je past of hoeveel tijd het je gaat kosten? Neem dan contact op met Welzijn Rivierstroom. Mail naar info@welzijnrivierstroom.nl of bel 0344 602337.