Wat een liefde

Wat hebben we veel liefde gezien de afgelopen maanden. We zien dat er meer naar elkaar omgekeken is. Hoeveel mensen hebben wel niet een helpende hand geboden; aan buren gevraagd of die het redden; kaartjes gestuurd; acties op touw gezet; juf en meester laten voelen dat ze gewaardeerd worden en meer bewondering gekregen voor de inzet van mensen die in de zorg werken?!

Vrijwilligers van verenigingen gingen aan de slag om alles op alles te zetten om sporten voor de jeugd weer mogelijk te maken. Dorpsbewoners zetten hulpgroepen op. Verenigingen en stichtingen sloegen aan het rekenen en maakten aangepaste toekomstplannen. Initiatiefnemers slikten hun teleurstelling dapper weg, omdat hun activiteit of evenement nu niet door kon gaan. Intussen hielden verreweg de meesten van ons zich aan de coronaregels: voor onszelf, maar zeker ook voor die onbekende ander. Wat een liefde! Bedankt allemaal!

Het is nog niet voorbij. Misschien is zo’n overgangstijd waarin we nu zitten nog wel lastiger dan toen we precies wisten wat wel en niet mocht. De gevolgen van de maatschappelijke stilstand worden ook steeds meer zichtbaar. Naar elkaar omkijken blijft van groot belang. Wil je eens praten over wat je ziet of meemaakt, bel dan met Welzijn Rivierstroom 0344-60 23 37 of mail naar info@welzijnrivierstroom.nl