Wat kan er nog wel in coronatijd?

Activiteiten om aan deel te nemen en mogelijkheden om elkaar te ontmoeten zijn nog steeds lastig. Sporten, naar je club in de kerk of naar de kroeg. Veel inwoners ervaren het als een lastige tijd. Maar wat kan er nog wel? Welzijn Rivierstroom ziet veel mooie initiatieven en geeft hieronder een paar voorbeelden.

Lekker met de meiden
Spreek je normaal gesproken met vriendinnen af op het terras? Spreek dan nu af op de dijk en ga samen wandelen. Loop bijv. een Klompenpad. Kijk op klompenpaden.nl voor meer informatie in jouw buurt. Lekker struinen over de dijken en door de weilanden.

Schaakmat
Ook door het schaakvirus getroffen na het zien van The Queens Gambit op Netflix? Zet Netflix uit, bel een vriend en download een schaak-app. Je kunt tegen elkaar schaken of tegen de computer. Kijk op schaken.nl of bij de KNSB.

Koffie…koffie… tijdddddd
Veel 70+ inwoners zijn betrokken bij gezelligheids- of handwerkclubs. De meeste van deze clubs zijn nog gestopt. Veel 70+-ers vinden het risico te groot of de club zelf durft het niet aan. Wat je wel kunt doen is een van de andere deelnemers opbellen en samen thuis koffie drinken. Misschien niet zo gezellig als met elkaar, maar we moeten het er even mee doen. Wel op 1,5 meter afstand natuurlijk.

Deel jouw idee met ons
Natuurlijk zijn er nog duizend andere ideeën en goede voorbeelden waarin mensen elkaar wel op een veilige manier kunnen ontmoeten. Heb jij een idee of plan dat voor meer contact tussen inwoners kan zorgen? Neem dan vooral contact op met Welzijn Rivierstroom. Dan kunnen wij kijken hoe we je bij het realiseren van jouw idee kunnen helpen. bel 0344 602337 of mail naar info@welzijnrivierstroom.nl