Welzijn Rivierstroom helpt bij meer contact

Door corona vallen sociale contacten weg en komen de muren soms op je af. Normaal gesproken loop je 2x per week naar de supermarkt, ga je sporten, werken en zie je nog eens iemand. Als je alleen woont, maar ook als je met een partner en kinderen in 1 huis woont kun je al die contacten missen. Helemaal als de situatie thuis niet altijd even soepel loopt.

Mensen helpen elkaar
De medewerkers van Welzijn Rivierstroom zien dat veel mensen elkaar in deze tijd ondersteunen. Nog meer dan normaal. Zeker ook als het gaat om een telefoontje, een kaartje in de bus en onderling contact. Gelukkig vinden veel mensen zelf een manier om toch contact met andere mensen te houden.

Welzijn Rivierstroom biedt hulp
Waar het zelf regelen van contact  niet lukt ondersteunt Welzijn Rivierstroom inwoners, clubs en verenigingen met het opzetten en versterken van vormen van contact. We hebben een aantal acties uitgewerkt die je makkelijk zelf kunt opzetten. Digitaal, maar zeker ook voor mensen die minder digitaal zijn. Denk aan leuke quizzen die je rond kunt sturen of een grappige belpuzzel. Leuke manieren om contact te houden met elkaar, zeker voor mensen die niet snel zelf de telefoon pakken om iemand te bellen. We horen van inwoners die hieraan meedoen hoe fijn ze het vinden dat er steeds weer even een klein contactmoment is.

Welzijn Rivierstroom helpt om deze mogelijkheden bij de zorg- en hulpverlening kenbaar te maken. Op die manier bereiken we samen de mensen die hier behoefte aan hebben. Inwoners, clubs en verenigingen die ook meer contact in hun buurt zoeken of zelf iets op willen zetten kunnen contact opnemen met Welzijn Rivierstroom. Kijk op de www.welzijnrivierstroom.nl of bel: 0344-60 23 37.
Clubs verspreiden kaarten van inwoners die deze zelf hebben gemaakt
Eigenaar foto: Ali Poortvliet