Welzijn Rivierstroom in tijden van Corona

Telefonisch en per mail is Welzijn Rivierstroom altijd bereikbaar. Vrijwilligers komen niet meer bij mensen thuis. In de dorpen zijn de sociaal werkers beperkt aanwezig. Zij doen dat wel op gepaste fysieke sociale afstand, volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid.

In alle dorpen wonen mensen die het moeilijk hebben, alleen wonen of op andere manieren kwetsbaar zijn. De situatie rond het Coronavirus kan mensen het gevoel geven geïsoleerd te zijn, zeker als er niemand meer op bezoek komt. De veelheid aan informatie en richtlijnen die per dag verschillen, kunnen hen onzeker en bezorgd maken.

Welzijn Rivierstroom roept inwoners daarom op even stil te staan bij mensen die in de buurt wonen. Een kaartje door de bus met een telefoonnummer om even met elkaar te bellen kan iemand al het gevoel geven er niet alleen voor te staan. Aanbieden om boodschappen mee te nemen kan van grote waarde zijn. Signalen dat ergens iets niet goed gaat kunnen doorgegeven worden aan Welzijn Rivierstroom.

In verband met de crisis rond het Coronavirus zijn activiteiten, zoals Meer Bewegen voor Ouderen, stilgelegd. De Hulppunten en financieel spreekuren, waar inwoners terecht kunnen met financiële vragen en voor het invullen van formulieren, zijn voorlopig gesloten. Hulp bij de belastingaangifte is uitgesteld. Inwoners die daar vragen over hebben of zich alvast willen aanmelden kunnen bellen of mailen naar Welzijn Rivierstroom.

Inwoners die behoefte hebben aan een gesprek of op een andere manier hulp nodig hebben kunnen ook bellen naar Welzijn Rivierstroom. Op basis van vragen en signalen die bij Welzijn Rivierstroom binnenkomen zal per persoon en per dorp geprobeerd worden om passende oplossingen te vinden. Zo mogelijk in samenwerking met andere organisaties en initiatieven.

In sommige dorpen en straten zijn al acties gestart om hulp te bieden als dat nodig is. Door Welzijn Rivierstroom daarvan op de hoogte te stellen kan er beter samengewerkt worden.

Welzijn Rivierstroom is van 9.00 tot 14.00 te bereiken via 0344-602337. Buiten dit tijdstip kan de voicemail worden ingesproken en worden mensen teruggebeld. Mailen kan naar info@welzijnrivierstroom.nl. Individuele medewerkers zijn via hun eigen telefoon, e-mailadres, What’s App en social media bereikbaar.

Kijk op www.welzijnrivierstroom.nl voor meer informatie en nieuwe ontwikkelingen.