Workshop ‘E-mailnieuwsbrieven maken met MailChimp’

Wil je als vrijwilligersorganisatie direct én persoonlijk een grote groep mensen bereiken? Heb je serieuze plannen om een nieuwsbrief te gaan versturen? Na afloop van deze interactieve training kun je zelfstandig nieuwsbrieven opzetten, versturen en analyseren en heb je inzicht in de werking van MailChimp. Tevens herken je de kracht van het versturen van een digitale nieuwsbrief; weet je welke content geschikt is en wat een goede onderwerpregel is.

Voor wie

Voor vrijwilligersorganisaties die zelf een digitale nieuwsbrief willen maken en versturen. Deelnemers hebben geen grafische kennis nodig, maar wel voldoende basiskennis van de computer en internet. De training is een combinatie van theorie en praktijk.

Wanneer en waar

Op dinsdag 2 oktober
Om 09.00 inloop met koffie en thee. Vanaf 09.15 uur start training; einde van training: 12.30 uur

Locatie: FlexTiel, Gasthuislingelaan 33, 4002 AG Tiel.

Wat gaat u leren?

  • Ontwerpen van een eerste opzet van je template op basis van je huisstijl.
  • Maken van je mailinglijst en tips hoe je deze mailinglijst kunt laten groeien.
  • Juridische aspecten waar je op moet letten.
  • Tips voor goede content; hoeveel onderwerpen, wat is een goede  onderwerpregel en hoe vaak verstuur je een nieuwsbrief.
  • Een eerste e-mailnieuwsbrief versturen: een testverzending van de mailing  uitvoeren, beoordelen en definitief versturen.
  • De statistieken bekijken: hoe vaak is de nieuwsbrief geopend en hoe vaak is er doorgeklikt naar de website?

Trainer: Jacqueline van Zetten

Voorwaarden

  1. De training is alleen voor vrijwilligersorganisaties die serieus van plan zijn om een digitale nieuwsbrief te gaan gebruiken of die daar net mee begonnen zijn.
  2. Organisaties met een betaald management komen niet in aanmerking. Neem bij twijfel contact op.
  3. Je moet zelf een laptop meenemen omdat je na het theoretische gedeelte je zelf aan de slag gaat met een e-mailnieuwsbrief. De laptop moet geschikt zijn voor Via een tablet kan deze training niet gevolgd worden.
  4. MailChimp is een Engelstalig software programma. Uitleg en het naslagwerk zijn in het Nederlands.

Kosten

Vier vrijwilligersorganisaties, actief in Buren en Neder-Betuwe, krijgen de gelegenheid om deze training gratis te volgen. De workshop ‘E-mailnieuwsbrieven maken met MailChimp’ is voor andere deelnemers een ‘gewone’ open training van Dua Communicatie met bijbehorende kosten.

Informatie: bel 06-12532320 of mail naar clairevaessen@welzijnrivierstroom.nl

Aanmelden 

Aanmelden kan tot uiterlijk 13 september 12.00 uur. Tot dat moment zijn er vier plekken gereserveerd voor vrijwilligersorganisaties. Na die datum hangt het ervan af of er nog ruimte is.