Workshop foto’s, privacy, AVG, en portretrecht.

Privacy en het gebruik van foto’s , portret- en auteursrecht zijn de thema’s van een workshop op 30 januari. De workshop is bedoeld voor vrijwilligers die foto’s en filmpjes maken bij activiteiten van hun organisatie.

Toen Welzijn Rivierstroom, bij de invoering van de nieuwe privacywet, workshops organiseerde over de AVG, waren er steevast veel vragen over het gebruik van foto’s en films in het kader van de privacywet. Uit de evaluaties bleek dat de antwoorden op de gestelde vragen hierover niet altijd voldeden.

Vrijwilligerssteunpunt Buren is op zoek gegaan naar iemand die de benodigde kennis in huis heeft en vragen wel kan beantwoorden. Jan van Vegchel is juridisch adviseur bij een advocatenkantoor. Zijn specialiteiten zijn: beeldgebruik, auteursrecht, portretrecht en AVG. Op 30 januari komt hij vertellen over wanneer je foto’s, waar mensen op staan, gewoon mag publiceren; hoe het zit met portretrecht en privacy en hoe je legaal aan beeldmateriaal kunt komen. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

De workshop is op donderdag 30 januari van 19.30 – 22.00 uur in Lienden. Informatie en aanmelding: Welzijn Rivierstroom 0344-602337 vrijwilligersburen@welzijnrivierstroom.nl
Aanmelding is verplicht Doe dat online hieronder.