Agenda

Hieronder staat een overzicht van de workshops.
Klik op de titel van workshop voor meer informatie over de workshop.

8 mei 2018
Privacy en vrijwilligersorganisaties
In deze workshop krijgen organisaties een korte toelichting op de nieuwe wet, is er gelegenheid om vragen te stellen en krijgen organisaties handvatten om zelf aan de slag te gaan met de praktische uitwerking van de nieuwe wet. De workshop is bedoeld voor organisaties die nog niet begonnen zijn met de nieuwe privacyregels of er net een begin mee hebben gemaakt.

15 maart 2018
Workshop:
‘Paasarrangement maken’
Het duurt nog even voordat we in maart 2018 beland zijn maar we wilden u nu alvast in kennis stellen van deze activiteit. Omdat wederom een aantal mantelzorgers hebben laten weten dat ze het gezellig vinden om samen te bloemschikken

8, 15, 22 en 29 maart, 5, 12, 19 en 26 april 2018
Voluit leven  (8 bijeenkomsten)
Iedereen wil een prettig leven. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat dit pas kan beginnen als ze geen last meer hebben van angsten of somberheid, als ze niet meer moe zijn of als ze hun onzekerheid te boven zijn.

15 februari 2018
De Kunst van het ouder worden
Soms lukt het niet om uw verlieservaringen na overlijden, scheiding of ziekte alleen te verwerken. En dan is het juist goed om met andere mensen over uw ervaringen te praten en deze te delen.

15 november 2017
Grenzen aan vrijwilligerswerk
Wat mag je van vrijwilligers vragen? Wat mogen vrijwilligers wel doen en wat niet? Over ‘grenzen aan vrijwilligerswerk’ organiseert Vrijwilligerssteunpunt Buren een bijeenkomst.
Deelnemers zijn zich na deze bijeenkomst beter bewust van wat uw eigen grenzen (mogen) zijn en waar zij terecht kunnen met vragen daarover.

8 juni 2017
Projectvoorstel Schrijven
Hoe komt mijn idee goed op papier?
In 1 dagdeel leren hoe je een goed projectvoorstel kunt schrijven en waar je op moet letten
Kom dan naar onze workshop.

9 en 23 mei en 6 juni 2017
Fotografie voor vrijwilligersorganisaties
Mooi beeldmateriaal is steeds belangrijker voor het presenteren van de vereniging of een activiteit. Hoe zorg je ervoor dat je foto’s er goed uitzien? In mei start een training van drie dinsdagavonden voor vrijwilligersorganisaties die aan de kwaliteit van hun PR willen werken.

2 en 9 november 2016
Sociale Hygiëne in Maurik
Vrijwilligersorganisaties die alcohol willen schenken hebben een vergunning van de gemeente nodig. Daarvoor is een diploma Sociale Hygiëne vereist.

16 november 2016
Meer vrijwilligers in Kortere Tijd (MVKT)
Een avond voor sportverenigingen die meer leden willen activeren voor de eigen club. MVKT is een beproefde en erkend succesvolle methodiek om vrijwilligers te werven onder de clubleden. Op 16 november krijgen belangstellenden alle informatie die nodig is en kunnen vragen gesteld worden. Bij voldoende belangstelling kan nog dit jaar met het traject gestart worden.

Terug naar workshops