Fotografie voor vrijwilligersorganisaties

Mooi beeldmateriaal is steeds belangrijker voor het presenteren van de vereniging of een activiteit. Hoe zorg je ervoor dat je foto’s er goed uitzien? In mei start een training van drie dinsdagavonden voor vrijwilligersorganisaties die aan de kwaliteit van hun PR willen werken.

Een krant plaatst geen onscherpe foto’s. Op Facebook wil je goed voor de dag komen.  Steeds meer gebruiken mensen geen ‘gewone’ camera, maar hun mobiele telefoon. Vaak met teleurstellende resultaten.

Met een praktische insteek in combinatie met opdrachten komen in de cursus onderwerpen als licht, compositie, resolutie, flits, scherpstellen en andere zaken aan de orde. De docent is de – ook in lesgeven – ervaren fotograaf Egid Pinckaers.

De training is op drie dinsdagavonden: 9 en 23 mei en 6 juni op een locatie in de gemeente Buren. Van 20.00 tot 22.00 uur. Op de eerste en tweede avond krijgen de cursisten huiswerk voor de volgende sessie. Om optimaal deel te nemen dient u te beschikken over een usb-stick of een tablet of laptop waar u de foto’s op heeft staan. De cursus is voor de deelnemers kosteloos. Als tegenprestatie wordt van elke deelnemer minimaal één goede foto gevraagd die Welzijn Rivierstroom kan gebruiken in publicaties. Het onderwerp is vrij, maar relevant en liefst iets dat te maken heeft met vrijwilligers en vrijwilligerswerk.

Aanmelding en informatie bij Welzijn Rivierstroom 0344-602337 of VrijwilligersBuren@welzijnrivierstroom.nl

Terug naar workshops