Kennis gul delen

Met een gulle en open houding geeft u van uw eigen ‘club’ een positief visitekaartje af. Een van de manieren om dat te doen is een workshop of cursus open te stellen voor vrijwilligers uit andere (soortgelijke) organisaties. Veel clubs en verenigingen hebben regelmatig workshops voor hun eigen mensen. Zo’n training kan ook interessant zijn voor anderen. Denk niet te gauw dat de insteek van uw training uniek en daarmee alleen geschikt is voor uw eigen vrijwilligers. De cultuur van uw organisatie is misschien anders, maar de vaardigheden en kennis die in workshops aan de orde komen zijn ook nuttig voor vrijwilligers die in dezelfde sector actief zijn als u. Concludeer daarom niet te snel dat vrijwilligers uit andere organisaties niet zouden ‘passen’.

Natuurlijk gaan uw eigen vrijwilligers voor, maar het is prettig als er voor een training voldoende deelnemers zijn. Door mensen ‘van buiten’ te laten meedoen kunt u, als aanbieder van de workshop, de kosten van een workshop omlaag brengen. Misschien betekent deelname van anderen zelfs dat een training u geld oplevert. Naast financiĆ«le voordelen kan een bredere aanwezigheid ook verdieping en kennisuitwisseling aan uw workshop opleveren.

Deel uw kennis en uw mogelijkheden met anderen, kijk breder dan alleen naar uw eigen vrijwilligers.

Wilt u uw kennis delen?

Staat u ervoor open om andere vrijwilligers(organisaties) mee te laten doen met workshops die u organiseert? Wilt u hierover eens van gedachten wisselen om dat in goede banen te leiden en geen verkeerde verwachtingen te wekken? Wilt u de financiƫle mogelijkheden verkennen? Neem dan contact op met het vrijwilligerssteunpunt, telefoon: 0344-602337.

Archief trainingsaanbod

Terug naar workshops