Vanaf maandag 24 juni zijn wij gevestigd aan de
Burgemeester Lodderstraat 50, 4043 KM Opheusden.
Ons telefoonnummer is gewijzigd naar 085-00 696 65.

Dementie

Vrijwilligerswerk is tweeledig. In de eerste plaats brengt het voor jezelf veel en aan de andere kant kun je door tijd en aandacht van grote betekenis voor iemand zijn.

Mensen vertellen dat een vrijwilligersfunctie hen veel voldoening geeft, dat ze het leuk vinden om bij een groep te horen en dat het zelfs prettig is als het wat structuur biedt. Het geeft vooral voldoening. Of zoals vrijwilliger Peter het kernachtig verwoordt in zijn verhaal: ‘Ik ben al jaren met pensioen, maar door vrijwilligerswerk voel ik me nog steeds betrokken bij de maatschappij.’

Word vrijwilliger

Van eenmalige klus tot wekelijkse of flexibele ondersteuning.
Heb je tijd geef het aan die ander. Doe goed en meld je hier aan en wij gaan samen met jou in gesprek wat het beste bij jou past.

Vrijheid binnen het vrijwilligerswerk

Er zijn mensen die zich niet willen binden aan een vrijwilligersfunctie, omdat het te veel opkomstverplichting geeft. Natuurlijk zijn er structurele functies, maar vaak ben je met een groep en kun je tijden verdelen. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden om vrijwilligerswerk op maat of zelfs incidenteel te doen. Marieke, een van de ouderenadviseurs in de gemeente Rhenen deelt in haar verhaal hoe zij het vrijwilligerswerk deelt met haar eigen agenda.  

We zoeken nog vrijwilligers,
zie ons aanbod per gemeente

Het spreekwoordelijke op elk potje past een dekseltje is zeker van toepassing op vrijwilligerswerk. Heb je belangstelling voor een eet- of kookactiviteit, of ligt je ambitie op administratief gebied, op individueel niveau of past een adviseursrol jou meer? We wachten je met open armen op. Mocht je gewoon wat willen neuzen zonder direct persoonlijk contact, dan verwijzen we je door naar de vacaturebank. Ons werkgebied ligt in de gemeente  Buren,  gemeente Rhenen en gemeente Neder-Betuwe.  

Hieronder of via Vacatures kun je zoeken naar vrijwilligerswerk binnen Welzijn Rivierstroom of voor een functie bij plaatselijke verenigingen of andere maatschappelijke organisaties. Mocht je liever zelf ideeën hebben voor een mooie activiteit of graag via een persoonlijk gesprek meer informatie willen, dan kun je via het contactformulier in contact met ons komen. Je wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.Het spreekwoordelijke op elk potje past een dekseltje is zeker van toepassing op vrijwilligerswerk.

Trainingen voor vrijwilligers

Welzijn Rivierstroom biedt vrijwilligers regelmatig een cursus of training aan.  Zodra we iets plannen, vermelden wij de datum in de agenda  en/of op de nieuwspagina.  We ondersteunen ook initiatieven van vrijwilligers die zelf met een voorstel voor een training, workshop of cursus komen.

Vrijwilligerssteunpunt voor verenigingen en organisaties

Wij functioneren voor verenigingen en organisaties als een vraagbaak en vrijwilligerssteunpunt binnen de gemeenten Buren, Rhenen en Neder-Betuwe. Het aanbod is per gemeente verschillend, omdat we met de betreffende gemeente afspraken hierover maken. Voor elke gemeente geldt dat vacatures voor vrijwilligerswerk van verenigingen en organisaties in onze vacaturebank kunnen worden geplaatst.

Links naar pagina’s en websites over vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk.nl
Vrijwilligerswerk | Rijksoverheid
Wat doet het Vrijwilligerssteunpunt | Welzijn Rivierstroom
Vrijwilligers | Gemeente Buren
Vrijwilligerswerk Neder Betuwe | Gemeente Neder-Betuwe

Aanmelden als vrijwilliger

Adres
In welke gemeente zou je als vrijwilliger aan de slag willen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.