Hulp bij klussen

Welzijn Rivierstroom heeft in elke gemeente vrijwilligers die mensen kunnen helpen bij eenvoudige klussen in huis of bij het boodschappen doen als het zelf niet meer lukt.

Het gaat bij het klussen om eenvoudig timmerwerk, zoals het afhalen of ophangen van gordijnen, het ophangen van een lamp of het ophangen van een plankje of schilderij. Daarnaast kan het zijn dat een televisie opnieuw ingesteld moet worden of dat iemand niet weet hoe een magnetron of tablet werkt. Henry uit Rhenen weet hoe hij mensen van dienst kan zijn met een klein beetje hulp en Mohamed uit Maurik helpt ouderen graag met hun tuin.

Ik help graag ouderen met de tuin

Tuinman in gemeente Buren

Voorwaarden voor de hulpvraag

Wij hanteren wel een aantal regels bij de hulpvragen:

Er kan maximaal twee keer per jaar twee uur klushulp worden aangevraagd.

We hanteren een inkomensgrens. Vrijwilligers ondersteunen alleen inwoners met een inkomen lager dan € 20.000 en spaargeld lager dan € 21.000. Voor samenwonenden geldt dat het inkomen lager is dan € 25.000 en het spaargeld lager is dan € 42.000.

Aanmelden

Door het aanmeldformulier in te vullen of tussen 9.00 en 14.00 uur te bellen naar nummer: 0344 602337, komt u in contact met Welzijn Rivierstroom. Wij koppelen de vrager aan een vrijwilliger op basis van de vraag. Vervolgens worden de afspraken vastgelegd in een ondertekend afsprakenformulier, zoals de duur van de hulp, de regels en aansprakelijkheid. De aanvrager is en blijft altijd verantwoordelijk voor de gemaakte afspraken.