Vanaf maandag 24 juni zijn wij gevestigd aan de
Burgemeester Lodderstraat 50, 4043 KM Opheusden.
Ons telefoonnummer is gewijzigd naar 085-00 696 65.

Hulp bij financiën

Welzijn Rivierstroom heeft in elke gemeente vrijwilligers die zich inzetten om mensen bij financiële vragen en/of zorgen te ondersteunen. We hebben financiële spreekuren, hulppunten en als het nodig is kan een vrijwilliger ook bij iemand thuis meekijken.

Vertrouwelijk

Als er iemand met een vraag op financieel gebied bij Welzijn Rivierstroom komt, dan begrijpen wij dat het om vertrouwelijke zaken gaat. Onze vrijwilligers weten dit en hebben hiervoor een privacy-overeenkomst ondertekend. Zij zijn deskundig, integer en zullen niet over persoonlijke of financiële zaken met derden praten.  De hulp die een vrijwilliger biedt is niet oneindig en er op gericht dat iemand het daarna weer zelf kan regelen.

Waar wij mee helpen

De vragen waarmee vrijwilligers kunnen helpen, zijn zeer divers. U kunt denken aan:

  • Invullen van formulieren
  • Een financieel overzicht maken
  • Een budgetplan opstellen
  • Het geven van bespaartips
  • Lastige brieven lezen
  • Andere vragen

Voorwaarden

Vrijwilligers zijn geen vervangers voor professionals en bedrijven. Bij inwoners met een hoger inkomen gaan we ervan uit dat zij de hulp inschakelen van een boekhouder of administratiekantoor. Vrijwilligers ondersteunen inwoners met een inkomen lager dan € 17.500 en spaargeld lager dan € 21.000. Voor samenwonenden geldt dat het inkomen lager is dan € 25.000 en het spaargeld lager is dan € 42.000.

Spreekuren

Voor inwoners van de gemeente Buren en Neder-Betuwe zijn er op vaste tijden spreekuren in een van de dorpshuizen.

Cursus Geldzaken Neder-Betuwe

Voor inwoners van de gemeente Neder-Betuwe start in september een gratis cursus Geldzaken (via MEE).

Aanmelden

Door het aanmeldformulier in te vullen of tussen 9.00 en 14.00 uur te bellen naar nummer: 0344 60233, komt u in contact met Welzijn Rivierstroom. Wij koppelen de vrager aan een vrijwilliger  op basis van de vraag. Vervolgens worden de afspraken vastgelegd in een ondertekend afsprakenformulier, zoals de duur van de hulp, de regels en aansprakelijkheid. De aanvrager is en blijft altijd verantwoordelijk voor de gemaakte afspraken.