Vanaf maandag 24 juni zijn wij gevestigd aan de
Burgemeester Lodderstraat 50, 4043 KM Opheusden.
Ons telefoonnummer is gewijzigd naar 085-00 696 65.

Vrijwilligerswerk

vrijwilligerswerk

 

Vrijwilligerswerk is tweeledig.

In de eerste plaats geeft het voor jezelf veel voldoening. Daarnaast kun je door slechts een beetje tijd èn aandacht aan mensen te besteden, van enorme betekenis zijn.

Meld je aan

Mensen vertellen dat een vrijwilligersfunctie hen veel voldoening geeft, dat ze het leuk vinden om bij een groep te horen en dat het zelfs prettig is als het wat structuur biedt. Het geeft vooral voldoening. Of zoals vrijwilliger Peter het kernachtig verwoordt in zijn verhaal:

Ik ben al jaren met pensioen. Ik voel me door het ‘vrijwilligerswerk betrokken bij de maatschappij’

Peter biedt financiële ondersteuning aan inwoners

Ondersteuner bij financiële vragen

Vrijheid binnen het vrijwilligerswerk

Er zijn mensen die zich niet willen of kunnen binden aan een vrijwilligersfunctie die te veel opkomstverplichting geeft. Natuurlijk zijn er structurele functies, maar vaak ben je met een groep en kun je taken verdelen. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden om vrijwilligerswerk op maat of zelfs incidenteel te doen. Henry, een van de vrijwilligers in de gemeente Rhenen deelt in zijn verhaal hoe hij het vrijwilligerswerk deelt met zijn eigen agenda.  

We zoeken nog vrijwilligers,
zie ons aanbod per gemeente

Het spreekwoordelijke op elk potje past een dekseltje is zeker van toepassing op vrijwilligerswerk. Heb je belangstelling voor een eet- of kookactiviteit, of ligt je ambitie op administratief gebied, op individueel niveau of past een adviseursrol jou meer? We wachten je met open armen op. Mocht je gewoon wat willen neuzen zonder direct persoonlijk contact, dan verwijzen we je door naar de vacaturebank. Ons werkgebied ligt in de gemeente  Buren,  gemeente Rhenen en gemeente Neder-Betuwe.  

Hieronder of via Vacatures kun je zoeken naar vrijwilligerswerk binnen Welzijn Rivierstroom of voor een functie bij plaatselijke verenigingen of andere maatschappelijke organisaties. Mocht je liever zelf ideeën hebben voor een mooie activiteit of graag via een persoonlijk gesprek meer informatie willen, dan kun je via het contactformulier in contact met ons komen. Je wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.

Vacatures per gemeente

Trainingen voor vrijwilligers

Welzijn Rivierstroom biedt vrijwilligers regelmatig een cursus of training aan.  Zodra we iets plannen, vermelden wij de datum in de agenda  en/of op de nieuwspagina.  We ondersteunen ook initiatieven van vrijwilligers die zelf met een voorstel voor een training, workshop of cursus komen.

Vrijwilligerssteunpunt voor verenigingen en organisaties

Wij adviseren en bemiddelen voor verenigingen en organisaties als een vraagbaak en vrijwilligerssteunpunt binnen de gemeenten Buren, Rhenen en Neder-Betuwe. Het is ook mogelijk om via onze website vrijwilligers te werven.

Links naar pagina’s en websites over vrijwilligerswerk

Wat doet het Vrijwilligerssteunpunt | Welzijn Rivierstroom
Vrijwilligerswerk.nl
Vrijwilligerswerk | Rijksoverheid
Vrijwilligers | Gemeente Buren
Vrijwilligers Neder-Betuwe