Vanaf maandag 24 juni zijn wij gevestigd aan de
Burgemeester Lodderstraat 50, 4043 KM Opheusden.
Ons telefoonnummer is gewijzigd naar 085-00 696 65.

Ik zoek een maatje

 Een maatje is niet zomaar iemand. Het is een dorpsgenoot of vrijwilliger die via Welzijn Rivierstroom met iemand in contact komt en langere tijd contact houdt. Een maatje is er voor alle leeftijden, voor alle inwoners en het is bovenal iemand waarmee een waardevol contact kan worden opgebouwd.

Waarom een maatje?

Als contact leggen minder vanzelfsprekend verloopt. Als je minder gemakkelijk contact legt met anderen, of als er een moment in het leven komt, waarbij mensen uit je omgeving wegvallen.

Niemand is graag alleen en we willen er allemaal graag op uit om iets te doen wat bij ons past. Veel dingen zijn niet fijn om alleen te doen of om er alleen naar toe te gaan. En in die situaties is het fijn als je dit eens rustig met een van onze sociaal werkers kunt bespreken. Zij hebben soms al contact met mensen die maatje willen zijn van iemand. In andere gevallen plaatst de sociaal werker via de krant of social media een oproep. Dit gebeurt anoniem, zodat van de persoon die een maatje zoekt de persoonlijke gegevens dan nog even buiten beschouwing kunnen blijven.

Elkaars maatje

Jan en Sonja gaan er samen op uit

Wanneer een maatje?

Je kunt geen situatie noemen, waarbij geen maatje past. We kunnen talloze voorbeelden geven van geslaagde koppelingen van mensen waarbij wij een rol hebben mogen spelen. Denk aan een jongere, die moeilijk zelf aansluiting vindt bij leeftijdsgenoten en toch graag met iemand in contact komt. Of de persoon die in een van onze gemeenten komt wonen en nog niemand kent. Iemand die na vele jaren huwelijk zijn of haar partner verliest. Wat te denken van de mantelzorger, die wat tijd nodig heeft om bij te tanken. Het zal een veel geruster gevoel geven, als je weet dat er thuis iemand is waar een dierbare zich prettig bij voelt. Een maatje past ook in een situatie van iemand die er graag samen met iemand op uit wil. Dit zijn slechts voorbeelden. Er zijn legio situaties waarin een maatje voor jong en oud een rol kan spelen.

‘Ik houd van gezelligheid’

Twee maatjes voor Yolanda

Ook een maatje nodig?

Twijfel niet als je graag een maatje wilt om thuis te ontvangen of om er samen op uit te trekken. Er is heel veel mogelijk en wij helpen je graag om iemand te vinden die bij je past.

Zelf Maatje worden?

Er is niets fijners dan met een medebewoner van het dorp of een van de andere dorpen contact te leggen en hiervoor van betekenis te zijn. Je maakt er mensen heel blij mee.