Vanaf maandag 24 juni zijn wij gevestigd aan de
Burgemeester Lodderstraat 50, 4043 KM Opheusden.
Ons telefoonnummer is gewijzigd naar 085-00 696 65.

Jan en Sonja ontmoeten elkaar

Weduwe en weduwnaar
Zowel Jan als Sonja hebben al vroeg afscheid moeten nemen van een partner. Ze vonden hun geluk in een tweede relatie, maar helaas moesten ze ook die partner laten gaan. Nu zijn ze dankbaar voor de nieuwe kans die ze hebben gekregen om met elkaar mooie en gezellige momenten te delen. Hun  samenzijn maakt het leven mooier en rijker en dat koesteren ze.

Nadat Jan (73) voor de tweede keer weduwnaar is geworden, ging hij meteen weer de deur uit. Hij bezocht op donderdagmiddag ’t Klokhuis in Maurik voor een kop koffie en een praatje met dorpsgenoten. Omdat hij graag meer wilde dan deze wekelijkse ontmoeting, reageerde hij op een verzoek van een vrouw die met iemand wilde wandelen. Zij koos voor een vrouw om mee op pad te gaan. Het bracht Jan op het idee om zelf een oproep te plaatsen. Hij vroeg Caroline van Welzijn Rivierstroom om hem te helpen. Zij stelden een bericht op waarin Jan aangaf dat hij open stond om met een vrouw leuke dingen te ondernemen. Hij kreeg meerdere reacties en met Sonja (81) uit Tiel was er meteen een klik.

Vrienden en vriendinnen
 ‘Ik verveel me nooit, want ik heb vriendinnen en bezigheden genoeg,’ vertelt Sonja. ‘Ik geef bijvoorbeeld elke week gymles aan leeftijdsgenoten. Dat is belangrijk voor mij en ik wil het blijven doen. Dit contact is een mooie aanvulling en geeft net weer een andere sjeu aan het leven.’ Jan knikt instemmend. ‘We willen met elkaar leuke dingen doen en daarnaast ons eigen leven koesteren. Zo heeft Sonja mij op het idee gebracht om me bij een sjoelclub aan te sluiten. Ik ga daar elke week naar toe. Vooraf drink ik dan even een kop koffie bij Sonja.’

Meerwaarde van deze vriendschap
De charme van hun contact ligt vooral in eerlijkheid, hartelijkheid en samenzijn. ‘We zijn afgelopen zomer al regelmatig samen op pad gegaan,’ vertelt Sonja. ‘We laten wat we doen vaak afhangen van de weersomstandigheden en onze veelzijdige interesses. Zo houden we allebei van fietsen, een museum bezoeken, inkopen doen of van samen eten. Jan is kok geweest en ik stel me graag beschikbaar als proefkonijn. Het is heerlijk niet zelf te hoeven verzinnen wat je kookt,’ lacht ze.

‘We overwegen samen op reis, naar Wenen, te gaan,’ vult Jan aan. ‘Met deze reis gaat dan een langgekoesterde wens van Sonja in vervulling. En ik heb veel interesse voor geschiedenis. Ik wil me dan vooraf verdiepen in de geschiedenis van Wenen.’ Lachend: ‘En dan natuurlijk vooral in het verhaal van Sissi.’

Gelukkig ouder worden
Sonja en Jan laten hiermee zien dat het leven de moeite waard kan blijven als je ouder wordt. Ze gaan graag samen op pad, maar stimuleren elkaar ook om bezig te blijven met eigen interesses. Ze zitten vol levenslust en koesteren de waardevolle vriendschap die ze in korte tijd samen hebben opgebouwd.