Vanaf maandag 24 juni zijn wij gevestigd aan de
Burgemeester Lodderstraat 50, 4043 KM Opheusden.
Ons telefoonnummer is gewijzigd naar 085-00 696 65.

Ouderenadviseur

Naarmate je ouder wordt is er een reële kans dat er vragen komen over voorzieningen en mogelijkheden in een gemeente. Alle drie de gemeenten bieden ouderen preventief, de mogelijkheid om geïnformeerd te worden over mogelijkheden die er zijn.

Preventief ouderenadvies

Binnen ons werkgebied bieden wij samen met de gemeenten Buren, Neder-Betuwe en Rhenen preventief ouderenadvies. De gemeente stuurt iedereen die 75 jaar wordt een kaart. In deze kaart wordt de jarige uitgenodigd om contact op te nemen met Welzijn Rivierstroom. Indien u daar gebruik van maakt wordt u gebeld door een vrijwillig ouderenadviseur. Deze adviseur is goed op de hoogte van verschillende mogelijkheden in een gemeente en komt, als dit door de 75-jarige op prijs wordt gesteld, eenmalig op huisbezoek.

Dit bezoek van de ouderenadviseur is uiteraard vrijblijvend. In de gemeente Rhenen wordt ook bij het bereiken van de 80-jarige leeftijd een kaartje gestuurd, gevolgd door een telefoontje van de Vrijwillig Ouderenadviseur.  In de gemeente Rhenen wordt overigens niet gesproken over ouderenadvies, maar over seniorenadvies.

Vragen voor een ouderenadviseur op andere momenten

Iedereen wil graag gezond en gelukkig ouder worden. Zolang er geen ingrijpende veranderingen komen in de levenssituatie en het sociaal netwerk, lukt dat meestal ook. Kleinere klachten en ongemakken kunnen we nog afdoen als ‘het hoort bij de ouderdom.’ Echter, er kan een moment komen dat de situatie verandert. Dit kan te maken hebben met ziekte, overlijden, een verhuizing, verminderde mobiliteit of vele andere kwesties. Juist voor de vragen, die in zo’n situatie ontstaan zijn wij mensen graag van dienst als ouderenadviseur. Wij zijn tussen 9.00 en 14.00 uur bereikbaar op nummer: 0344 602337. Liever eerst schriftelijk contact?

Je inzetten als ouderenadviseur of seniorenadviseur

“Ik kom altijd blij thuis

Het verhaal van Marieke

Marieke is in de gemeente Rhenen vrijwillig ouderenadviseur of zoals het in deze gemeente wordt genoemd: seniorenadviseur. Niet alleen de ouderen die ze bezoekt zijn hier blij mee.  Zoals in haar verhaal te lezen valt, geeft het Marieke veel voldoening om haar werk als ouderenadviseur of seniorenadviseur te doen. Zoals Marieke al aangeeft in haar verhaal, kunnen we altijd nieuwe vrijwillige ouderenadviseurs of seniorenadviseurs gebruiken. Belangstellenden voor deze mooie functie willen we graag ontmoeten.