Vanaf maandag 24 juni zijn wij gevestigd aan de
Burgemeester Lodderstraat 50, 4043 KM Opheusden.
Ons telefoonnummer is gewijzigd naar 085-00 696 65.

Ik zoek / wil hulp

Ik wil hulp, uitspreken is vaak de eerste stap naar positieve verandering. Heb je een hulpvraag? Laat ons dan meedenken en je op weg helpen naar een betere toekomst.

Hoe kunnen wij van dienst zijn bij de ik wil hulp vraag?

De vraag: ik wil hulp kan ontstaan bij het leggen van contacten, bij het vinden van activiteiten of bij ondersteuning op meer praktisch gebied. Onze sociaal werkers kunnen in veel gevallen samen met de inwoners een antwoord vinden op deze ik wil hulp vraag. Waar ze dat niet hebben denken zij of een van de vele vrijwilligers graag mee. We benoemen enkele mogelijkheden waarbij ik wil hulp van toepassing kan zijn.

Ik wil hulp bij sociale vragen

Onder sociale vragen verstaan wij onder andere de behoefte aan het vinden van activiteiten, contacten leggen, mantelzorgondersteuning, voorkomen van eenzaamheid of ouderenadvies. Sociaal werkers, maar ook vrijwilligers kunnen bij ik wil hulp vragen van grote betekenis zijn. We hebben veel mogelijkheden, zoals maatjes, hulp bij eenzaamheid, ouderenadviseurs. Meer informatie is te vinden op de betreffende pagina’s. Staat daar je ik wil hulp vraag niet tussen, neem dan contact met ons op.

Kijk voor ik wil hulp eens bij:

Ouderenadvies , Eenzaamheid, ,
Maatje, , Mantelzorgondersteuning,

Ik wil hulp bij financiële vragen

Heb je vragen over je administratie of financiën? In de eerste plaats zijn er onze financiële spreekuren. In een vertrouwelijke omgeving kun je je vragen stellen aan deskundige vrijwilligers, die zich inzetten om je vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. In andere gevallen komt een vrijwilliger ook bij mensen thuis om te helpen bij financiële vragen. Voor de hulp bij financiële vragen zijn er wel wat spelregels, zoals een inkomensgrens. Meer weten?

Ik wil hulp bij praktische vragen

Soms lukken zelfs de simpele klussen in of om het huis niet meer. Bij Welzijn Rivierstroom hebben wij vrijwilligers die hierbij graag een handje helpen. Of het nu gaat om het ophangen van gordijnen, het instellen van elektronica, kleine tuinwerkzaamheden of boodschappen doen, onze vrijwilligers staan voor de inwoners klaar. Voor het klussen zijn er wel wat spelregels. Er kan tot maximaal twee keer per jaar klushulp worden aangevraagd en we hanteren een inkomensgrens. Hierdoor kunnen we de hulp richten op mensen die het ‘t hardst nodig hebben. Meer weten?

Ik wil hulp bij vervoer

Is vervoer een uitdaging geworden? Of het nu gaat om boodschappen doen, een bezoek aan de dokter, deelname aan activiteiten, of een familiebezoek, wij kunnen meedenken over oplossingen die wellicht dichterbij zijn dan je denkt.

Wilt u in contact komen met Welzijn Rivierstroom, vul dan ons contactformulier in: