Vanaf maandag 24 juni zijn wij gevestigd aan de
Burgemeester Lodderstraat 50, 4043 KM Opheusden.
Ons telefoonnummer is gewijzigd naar 085-00 696 65.

Dorpshuizen in de gemeente Neder-Betuwe

In de gemeente Neder-Betuwe worden de dorpshuizen de ‘Huizen van,’ gevolgd door het dorp, genoemd.

In alle dorpen van de gemeente Neder-Betuwe biedt SWAN of Stichting Welzijn Activiteiten Neder-Betuwe, activiteiten aan ouderen in de dorpshuizen. De activiteiten zijn te vinden op de website van SWAN.
De sociaal werkers van Welzijn Rivierstroom komen regelmatig in de dorpshuizen. Zij bieden ondersteuning bij de werving van vrijwilligers en ondersteunen hen, daar waar nodig. Indien nodig kunnen ze meekijken met het opstellen van een begroting of meedenken over actuele vragen binnen een groep.

Ook luisteren de sociaal werkers naar de behoefte van inwoners van dorpen die meer behoefte hebben aan sociale contacten. Ze maken hen attent op de mogelijkheden die de dorpshuizen bieden. Een mooi voorbeeld is het verhaal van Bianca.

Ik verleg steeds weer mijn grenzen

Bianca kwam als gast bij het Huis van Dodewaard en is nu vrijwilliger

Waar vind je Huizen van?

Op de website van het Kernpunt Neder-Betuwe is per dorp aangegeven waar het dorpshuis is te vinden en wat er zoal is te doen.

Welzijn Rivierstroom is twee keer per maand aanwezig in Opheusden en Ochten voor een financieel spreekuur. Bij deze spreekuren kunnen inwoners terecht met uiteenlopende financiële vragen. Zij worden door deskundige vrijwilligers geholpen.

Samenwerking

De sociaal werkers zoeken in de verschillende dorpen graag de samenwerking met verenigingen, maatschappelijke en kerkelijke organisaties en zorginstellingen. Een mooi voorbeeld hiervan is de organisatie van een senioren-dag in Ochten.

Samen kun je meer

Een initiatief in Ochten voor ouderen