Mantelzorgondersteuning gemeente Neder-Betuwe

Of het nu gaat om een familielid, een vriend, een buur of een kennis, de toewijding van mantelzorgers is onbetaalbaar. We begrijpen dat mantelzorger zijn niet altijd eenvoudig is en daarom willen we ervoor zorgen dat iemand er niet alleen voor staat.

Activiteiten voor mantelzorgers

Wij zijn er voor mantelzorgers, omdat mantelzorgers er altijd zijn voor anderen.

Bij Welzijn Rivierstroom begrijpen we de uitdagingen waarvoor iemand kan komen te staan. De consulent van ons mantelzorgsteunpunt biedt een scala aan ondersteunende diensten om de mantelzorger te helpen deze zorg vol te houden. Wij verzorgen informatieve bijeenkomsten en ontspannende activiteiten. Wij kunnen meedenken en regelen dat er passende vervanging is als een mantelzorger een adempauze nodig heeft.

Behalve praktische hulp bieden wij ook een luisterend oor. Daarbij zorgen we door het jaar heen voor activiteiten waarbij mantelzorgers met lotgenoten kunnen samenkomen, waaronder de dag van de mantelzorger ook valt. Gedurende het jaar houden we mantelzorgers door middel van een nieuwsbrief op de hoogte over ontwikkelingen op mantelzorggebied binnen onze gemeente.

Inschrijven als mantelzorger

Om mantelzorgers op de hoogte te kunnen houden en uit te nodigen voor activiteiten is het noodzakelijk dat iemand zich heeft ingeschreven als mantelzorger. Inschrijven kan hier:

Mantelzorgcompliment aanvragen

De gemeente Neder-Betuwe wil naar de mantelzorgers met een mantelzorgcompliment haar waardering uitspreken. Dit mantelzorgcompliment bestaat uit een jaarlijkse waardering van € 50,00 in de vorm van een cadeaubon of geldbedrag en kan gedurende een jaar eenmalig worden aangevraagd.

Uitgebreide informatie over de te volgen aanvraag of de toekenning is te vinden op de website van Kernpunt voor welzijn, wonen, werk en zorg