Nieuw in de gemeente Buren en Neder-Betuwe: het Taalhuis

Wat is een Taalhuis
Het Taalhuis is een plek waar je hulp kunt krijgen als lezen, schrijven, rekenen of omgaan met computers moeilijk voor je is. Sinds 1 april is dit project van start gegaan, niet gebonden aan één locatie maar overal bereikbaar voor wie ondersteuning nodig heeft.

Herkenning van laaggeletterdheid
Hoe herken je laaggeletterdheid? Als lezen, schrijven, rekenen of met computers omgaan lastig voor je is, dan kan het zijn dat je laaggeletterd bent. Dat kan vervelend zijn, want misschien begrijp je niet alles in een brief of vind je het moeilijk om formulieren in te vullen. Misschien is het een schrale troost, maar je bent niet de enige. In de gemeente Buren heeft 12% van de inwoners hiermee te maken, in Neder-Betuwe 9%.

Samenwerking om mensen met taal- en/of rekenproblemen te helpen
De gemeenten willen graag dat mensen zich zelfstandiger voelen en meer kunnen meedoen in de samenleving. Er zijn verschillende redenen waarom je op volwassen leeftijd nog zou willen leren. Misschien heb je je baan verloren en moet je een sollicitatiebrief schrijven, of vind je het lastig om met de trein of bus te reizen. Misschien wil je wel kunnen voorlezen aan je kleinkinderen. Daarom stellen de gemeenten subsidies beschikbaar aan het ROC, de bibliotheek en Welzijn Rivierstroom. Deze organisaties werken samen om mensen te vinden die met wat hulp hun taal-, reken- en computerkennis willen verbeteren.

Contact
In het Taalhuis staan beroepskrachten en vrijwilligers klaar om te helpen. Of het nu gaat om het lezen van een brief, het reizen met het openbaar vervoer, of het koken van dat recept waar je al zo lang zin in hebt, ze denken met je mee. Het Taalhuis is er voor iedereen die hulp nodig heeft, dus neem gerust contact op. Voor meer informatie kun je mailen naar taalhuis@welzijnrivierstroom.nl of bellen met Elly Hagen, de coördinator van het Taalhuis, op 06 45507248.