Dorpshuizen in de gemeente Buren

Een dorpshuis is de plek waar veel dorpsactiviteiten plaatsvinden op het gebied van sport, een vergadering, een beurs, samen koffiedrinken, samen eten of een hobby uitvoeren. Er is voor iedereen wel iets te doen in een dorpshuis in de gemeente Buren. Een dorpshuis is ook de plek waar de sociaal werkers van Welzijn Rivierstroom regelmatig zijn te vinden om inwoners te informeren of om vragen te beantwoorden.

Waar vind je de dorpshuizen?

De gemeente Buren hanteert verschillende namen voor hun Buurt-, dorps- & wijkcentra. Welzijn Rivierstroom is regelmatig met een activiteit aanwezig. Per kern bieden wij een aantal terugkerende activiteiten aan.

Hulppunten

Binnen de gemeente Buren zijn er een aantal hulppunten, waar inwoners met hun vragen terecht kunnen. Medewerkers en vrijwilligers denken mee met vragen over financiële zaken zoals: aanvragen en toeslagen, ingewikkelde brieven, het op orde brengen van geldzaken, maar ook over vrijwilligerswerk, mantelzorg, of zomaar een leuk idee voor het dorp of een buurt.

Activiteiten

In de meeste plaatsen in de gemeente Buren is Welzijn Rivierstroom betrokken bij activiteiten in de dorpshuizen of wijkcentra. De activiteiten wisselen per kern en vinden niet alleen in de dorpshuizen, maar ook in andere openbare locaties plaats. We werken graag samen met verenigingen, maatschappelijke en kerkelijke organisaties en zorginstellingen.

Bij de activiteiten van Welzijn Rivierstroom heb je de keuze: zoals ontmoeten met een kop koffie, deelname aan een tijdschriftentafel, creatieve activiteiten, bewegen, vrijwilligerswerk en nog veel meer.

“We gaan samen naar Wenen

Jan vroeg hulp bij het opstellen van een oproep voor een maatje

Het verhaal van Jan (73) en Sonja(81)