Vanaf maandag 24 juni zijn wij gevestigd aan de
Burgemeester Lodderstraat 50, 4043 KM Opheusden.
Ons telefoonnummer is gewijzigd naar 085-00 696 65.

Mantelzorgondersteuning gemeente Buren

Mantelzorgers zijn onmisbaar binnen onze gemeenschap. Het zijn personen die onvoorwaardelijk tijd en energie in het welzijn van een naaste investeren. Zo ook in de gemeente Buren.

Mantelzorgconsulent gemeente Buren

Bij het Mantelzorgsteunpunt Buren begrijpen we de uitdagingen waarmee mantelzorgers geconfronteerd worden. Daarom bieden we een scala aan ondersteunende diensten, op maat gemaakt om hen te helpen bij hun taak. De mantelzorgconsulent van Welzijn Rivierstroom helpt mensen door persoonlijke begeleiding of met het verstrekken van waardevolle informatie over de regelgeving omtrent mantelzorg.

Activiteiten mantelzorgers

Maar het steunpunt is meer dan alleen een bron voor informatie. Er zijn mogelijkheden om lotgenoten te ontmoeten en andere bijeenkomsten bij te wonen. Mantelzorgers worden steeds uitgenodigd om hun inbreng te geven bij de organisatie van lezingen, inspirerende workshops en boeiende activiteiten.

De periode na het mantelzorgen

Wij begrijpen dat mantelzorg zwaar kan zijn. Maar wat als de persoon waar u voor zorgt komt te overlijden? Gevoelens van verlies en rouw kunnen dan overweldigend zijn en een flinke leegte nalaten. Het kan dan helpen om er met anderen over te praten en ervaringen te delen. Wij bieden dan graag een luisterend oor of kunnen u met lotgenoten in contact brengen.

Jaarlijkse mantelzorgwaardering

De gemeente Buren en Welzijn Rivierstroom willen de toewijding van mantelzorgers graag belonen. Iedere mantelzorger die is ingeschreven bij Welzijn Rivierstroom ontvangt rond de dag van de Mantelzorger (10 november) een VVV-bon ter waarde van €30,00.

Daarnaast nodigen wij in deze periode alle mantelzorgers uit om deel te nemen aan een verrassingsactiviteit.

Voor de VVV-bon en de dag van Mantelzorger hebben wij gegevens nodig en daarom is het belangrijk dat een mantelzorger ingeschreven staat bij Welzijn Rivierstroom.