Vanaf maandag 24 juni zijn wij gevestigd aan de
Burgemeester Lodderstraat 50, 4043 KM Opheusden.
Ons telefoonnummer is gewijzigd naar 085-00 696 65.

Boottocht in Ochten

Fantastische dag voor senioren van Ochten dankzij samenwerking van dorpsgemeenschap

De drie vrouwen van het organiserend team wisten al wel dat ze op hun dorp konden rekenen. Dat ze in zes weken tijd meer dan 6000 euro ophaalden om voor de ouderen van het dorp een leuke dag te realiseren, dat hadden ze niet verwacht.

Het idee kwam van  Jolanda Kuipers. Zij wilde een speciale dag organiseren voor de oudere bewoners van Ochten. Jolanda is vrijwilliger bij het Huis van Ochten en Samen met een medewerker van Elim en een sociaal werker van Welzijn Rivierstroom vormde ze een dynamisch trio.

Een betrokken werknemer, Reinier Stam, van de RegioBank regelde een platform. Met dit platform konden de financiële middelen konden worden verworven. Daarna kwam het dorp in actie en binnen zes weken stond er voldoende op de rekening om een onvergetelijke dag te regelen.

Op woensdag 6 september was het zover. Meer dan honderd, buurtbewoners, bewoners van Elim in Ochten en Huize Appelenburg in Dodewaard gingen erop uit. Veel vrijwilligers toonden zich bereid om de ouderen uit Ochten te vergezellen.  In de ochtend vertrokken ze met drie bussen naar Moeke Mooren in Appeltern, waar ze genote van een uitgebreide lunch. Daarna kregen de gasten een rondvaart aangeboden, uiteraard met koffie en taart. Bij terugkeer in Ochten werden ze in het Dorpshuis opgewacht met muziek van What Next. De gasten sloten de dag af met een met een een heerlijke maaltijd van de Veerstoep.

De gasten kijken terug op een prachtige dag en zijn het organiserend team, dorpsgenoten, donateurs, vrijwilligers en betrokken ondernemers hiervoor erg dankbaar.