Vanaf maandag 24 juni zijn wij gevestigd aan de
Burgemeester Lodderstraat 50, 4043 KM Opheusden.
Ons telefoonnummer is gewijzigd naar 085-00 696 65.

Buurtbarbecue Amaliahof Kesteren

Rien doet verslag over een gezellige buurtbarbecue op 15 september 2023

De Amaliahof is een nieuwe wijk in Kesteren, opgeleverd ultimo februari 2023. Als bewoners vonden wij het leuk om als kennismaking een barbecue te organiseren in onze hof. Het was een gezellige avond waarin buurtbewoners samenkwamen om te genieten van heerlijk eten, drinken en elkaars gezelschap.

Een feestje voor jong en oud

De barbecue werd georganiseerd door een aantal actieve buurtbewoners. Ze zorgden voor de organisatie, het regelen van de benodigde materialen en het doen van boodschappen. Tevens vroegen ze aan iedereen in de buurt om een drankje mee te nemen en met elkaar te delen. Op deze manier werd het een gezamenlijk evenement, waarbij iedereen zijn steentje bijdroeg.

Er werd gezorgd voor gezellige aankleding met tafels, stoelen en versiering. Daarnaast was er voor de kinderen in buurt een springkussen geregeld. Op deze manier was er voor iedereen wat te doen en werd het een feest voor jong en oud.

Eten, drinken en elkaar leren kennen

Het eten op de barbecue was gevarieerd en heerlijk. Er waren verschillende soorten vlees, salades, brood en sauzen. Daarnaast hadden verschillende buurtbewoners ook zelfgemaakte gerechten meegenomen, zoals salades. Het was een feest voor de smaakpapillen en iedereen kon genieten van de culinaire hoogstandjes.

Na het eten werd er nog lang na geborreld en nagepraat. Buurtbewoners maakten kennis met elkaar en er werden leuke gesprekken gevoerd. Het was mooi om te zien hoe de buurt bij elkaar kwam en er een gevoel van saamhorigheid ontstond.

Voor herhaling vatbaar

Al met al was de buurt barbecue een groot succes. Het was een gezellige avond waarin buurtbewoners samenkwamen, lekker aten en genoten van elkaars gezelschap. Het was een mooie manier om de banden in buurt de te versterken en elkaar beter te leren kennen. We kijken nu al uit naar de volgende buurtactiviteit!

Dank aan Gemeente Neder-Betuwe en Welzijn Rivierstroom

Het was een mooi gebaar van de Gemeente Neder-Betuwe om € 250 ter beschikking te stellen, zodat wij de eigen bijdrage voor de bewoners op een acceptabel niveau konden houden. Wij vonden het fijn dat de Charlotte, de sociaal werker van stichting Welzijn Rivierstroom heeft meegewerkt om deze bijdrage aan te vragen.

Vriendelijke groet,

namens bewoners van de Amaliahof